Bahus Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 Gulasz pustelnika 70 dag mięsa wołowego 7 dag tłuszczu 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki mielonej papryki 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka majeranku 50 dag ziemniaków 2 czerwone papryki 25 dag pomidorów 1 kg młodej kapusty Mięso pokroić w drobną kostkę, umyć, wymieszać z posiekaną cebulą, roztartym czosnkiem, mieloną papryką, kminkiem i marejankiem. Posolić. Dusić pod przykryciem, dolewając tyle wody, aby mięso nie przywarło do dna garnka. Paprykę pokroić w paski, obrane ziemniaki w kostkę pomidory na ćwiartki, kapustę poszatkować i wszystko włożyć do garnka, gdy mięso będzie prawie miękkie. Zalać wodą i gotować do miękkości. Podawać z pieczywem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlCIA111 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 Bardzo dobry. Zrobiłam tylko jedną zmianę, ponieważ rodzina niezbyt toleruje świeżą chilli zamieniłam ją na sproszkowaną. Gulasz pyszny. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahus Opublikowano 7 Lipca 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 Bardzo się cieszę że smakowało....tylko gdzie Ty znalazłaś w przepisie papryczkę chili, aby ją zastąpić sproszkowaną 8) Bahus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlCIA111 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 Bardzo przepraszam. Pomyliłam przepisy. Robiłam Gulasz meksykański. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.