Skocz do zawartości

Gulasz pustelnika


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Gulasz pustelnika

70 dag mięsa wołowego

7 dag tłuszczu

2 cebule

2 ząbki czosnku

2 łyżeczki mielonej papryki

1 łyżeczka kminku

1 łyżeczka majeranku

50 dag ziemniaków

2 czerwone papryki

25 dag pomidorów

1 kg młodej kapusty

Mięso pokroić w drobną kostkę, umyć, wymieszać z posiekaną cebulą, roztartym czosnkiem, mieloną papryką, kminkiem i marejankiem. Posolić. Dusić pod przykryciem, dolewając tyle wody, aby mięso nie przywarło do dna garnka. Paprykę pokroić w paski, obrane ziemniaki w kostkę pomidory na ćwiartki, kapustę poszatkować i wszystko włożyć do garnka, gdy mięso będzie prawie miękkie. Zalać wodą i gotować do miękkości. Podawać z pieczywem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 tygodni później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.