AnnaK Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 1,5 szklanki krupczatki 1/2 szklanki miodu 1/4 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki kropli miętowych 100 ml wody Miód z wodą zagotować na wolnym ogniu. Po przestudzeniu wymieszać z mąką sodą i kroplami miętowymi.Ciasto bardzo dokładnie wyrobić, zawinąć w alufolię i włożyć do lodówki na tydzień żeby dojrzało. Z dojrzałego ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na natłuszczonej blaszce i piec ok.40min w 160-170 st. Po upieczeniu polukrować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Czemu piernikowe ciasto musi dojrzewać?Bardzo kusi mnie ten przepis...nie trzeba margaryny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.