vogelka Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2005 zaczyna się okres na poziomki:) hurrrrrrrrra http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif składniki: 3 jajka 50 dag poziomek 2 i 1/2 masła cukier waniliowy 10 dag cukru 5 dag bułki tartej sok z cytryny tłuszcz jak zrobić: poziomki umyć, usunąć szypułki, następnie zmiksować. przecier poziomkowy ogrzewać w polewanym garnku. utrzeć żółtka z cukrem waniliowym i z cukrem zwykłym. w czasie ucierania dodawać powoli masło, pod koniec przecier, bułkę tartą i sok z cytryny. tak powstałą masę dokładnie wymieszać. ubić pianę z białek i ostrożnie dodać do masy, delikatnie mieszając. formę posmarować margaryną (może być inny tłuszcz). do formy nałożyć masę. zapiekać w gorącym piekarniku, obserwując. Kiedy wyrośnie wyjmujemy i wcinamy:) SMACZNEGO http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uretan Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2005 A jaka temperatura? Bo jak robiłem suflet z cebuli i było za gorąco, to mi opadł 8) (suflet oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vogelka Opublikowano 9 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2005 ja robię w temperaturze 180-200 stopni. Jak kiedyś się zagapiłam i za długo się robił to mi opadł, ale jak się go obserwuje to powinien wyjść8) powodzenia http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.