jazzu Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Brak pomyslu na sobotni wieczór ze znajomymi? Proponuję super sałatkę z jajem:) Składniki: 10 jajek ugotowanych na twardo (same białka) duży banan lub półtorej papryka konserwowa pieczarki konserwowe majonez kielecki śmietana 18% Przygotowanie Kroimy białka jajek w kostkę ale bardzo grubą, żeby się później nie rozleciały. Kroimy pieczarki konserwowe w dość zdecydowane kawałki, to samo czynimy z papryczką konserwową i bananem. Mieszamy wszystko doprawiając solą i pieprzem wraz z dwoma łyżkami majonezu (najlepiej Kielecki) i łyżką gęstej śmietany 18%. Ostawiamy do lodówki do "przegryzienia się" na jakieś 2 godzinki. Efekt jest na prawdę świetny, przygotowanie w 5 minut. Doskonale sprawdza się to połączenie smaku, ja sam często stosuję to w cateringu. Polecam wszystkim smakoszom i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teresap Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 "jazzu" spróbuję zrobić, tylko napisz ile tej papryki i pieczarek, a może masz pomysł co zrobić z żółtkami Czekam i POZDRAWIAM :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 z zoltek mozesz zrobic jakas paste na kanapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazzu Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 to zależy ile byś chciała zrobić tej sałatki :D generalnie na oko trzeba dodać, tak żeby nie była za kwaśna, a jak wyjdzie odrobinę za kwaśna to można podratować bananem. A z żółtek to proponuję pastę jajeczną, którą zawszę robie tj Rozetrzeć żółtka, dodać dużą ilość pora zielonego, koperek i szprotki w oliwie ale trzeba odsączyć połowe oliwy, nie może być jej za dużo, bo pasta będzie zbyt luźna. Do smaku można dodać mały ząbek czosnku. Pozdrawiam i życzę smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.