Skocz do zawartości

Zupa-krem Z Groszku Zielonego


Gość Tomek19

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam :D

Składniki na (5 porcji):

mięso z kością 500g

włoszczyzna 200g

woda 1l

groszek zielony 500g

śmietanka 100g

masło 25g

żółtko 1 szt

mąka pszenna 20g

sól(do smaku)

Sposób wykonania:

Z mięsa i warzyw ugotować wywar.Groszek z puszki odcedzić, pozostawić niewielką ilość w całości,resztę przetrzeć.Przetarty groszek połączyć z wywarem, z mąki i masła sporządzić białą zasmażkę,rozprowadzić wywarem i połączyć z zupą,dobrze wymieszać i zagotować.Żółtko rozprowadzić śmietanką,dodać niewielką ilość gorącej zupy i wlać do zupy, dobrze wymieszać, ogrzać ale nie zagotować!! Doprawić do smaku.

Najlepiej smakuje z groszkiem ptysiowym:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.