kingaaw17 Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Składniki : 3 piersi z kurczaka kukurydza konserwowa cebula 10 jajek kapusta pekińska ketchup (najlepiej pikantny) przyprawa gyros majonez Wykonanie: (układamy warstwami) mięso wymieszać z przyprawą do gyrosa i poddusić, ułożyć na szerokość salaterki, polać po mięsie ketchupem, na ketchup dajemy sparzoną i drobno pokrojoną cebulkę, na to poszatkowaną kapustę pekińską, majonez, jaja posiekane w kostkę i na koniec kukurydza :D Polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika22 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 jesli chodzi o sałatkę gyrosa ja robie inaczej a wiec trzy piersi kurczaka smazymy w przyprawie gyros 1 por majonez ketchup ogórki konserwowe kukurydza kapusta pekińska najpierw mieso ketchup potem ogorki w plasterki pekińska kukurydza wymieszana z majonezem polowa por drobniutko pokrojony pekinska i pokropic cytryna zeby kapusta nie czarniala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kingaaw17 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 JA jednak polecam spróbować moją :) Choć każdy chyba wie, że sałatki mozna robić na milion sposobów :) Dziękuje za inny przepis. Na pewno kiedyś spróbuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ciseq Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 A co robimy z piersiami z kurczaka ?:> kroimy jakoś czy coś - bo takie całe to chyba średnio w sałatce się nadają .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Ja filety kroję w kostkę ok. 1,5x1,5cm. Przyprawę gyros mieszam z olejem, w to kładę kawałki kurczaka i odstawiam na min. 2 godziny. Po takim "leżakowaniu" mięso podczas smażenia bardzo mało kurczy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 kurczak jest delikatniejszy i bardziej soczysty jeśli przesmaży się go na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Polecam :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 mam też jakiś przepis na sałatkę gyros; jeszcze jej nie jadałam, ani nie robiłam; cechą wspólną wszystkich przepisów jest jak widzę - układanie warstwami; jakoś nie przemawia to do mnie; ale moze istotnie warto spróbować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kingaaw17 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 przepraszam, długo tu nie zaglądałam, tak piersi z kurczaka kroimy na małe kawałeczki, ja je po prostu dusze na oleju, a przyprawą do gyrosa posypuje na mięso... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kingaaw17 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Aarti - możesz ja również wymieszać, wiem, bo mój szwagier mieszał, mnie jednak wydaje się, że się z tego zrobi ciapka... Ale polecam spróbować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.