Andzia1 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Witam cieplutko :-( Dostałam "błogosławieństwo" w sprawie założenia tego tematu. Proponuję więc, aby przyjąć taka zasadę: JADŁOSPIS NA JEDEN DZIEŃ = JEDEN POST z informacją "Faza P" lub "Faza P+W" Mam nadzieję, że nasze Protal Menu pomoże nam w osiągnięciu sukcesu! Zaczynam: FAZA P I i II śniadanie: (w godzinach 8-12) Kawa z chudym mlekiem, herbata Jogurt naturalny serek wiejski light z 1 łyżeczką chrzanu Wędzona pierś z kurczaka 1/2 makreli Obiad: (po godz 16tej) Podudzie z indyka w ziołach prowansalskich i occie balsmaicznym upieczone w rękawie, 2 jajka sadzone sos z jogurtu naturalnego z czosnkiem i 1/2 korniszona Kolacja: (po 20tej) 1 "szaszłyk" z łososia wędzonego z ananasem (ale BEZ ananasa :-D ) Baaaaardzo dużo herbaty miętowej i wody mineralnej. SMACZNEGO!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kartofelka Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Moje wczorajsze menu (wersja bezgrzeszna) FAZA P I Śniadanie: otrębianka II Śniadanie: sałatka surimi (serek wiejski 3% + paluszki surimi + szczypior) Obiad: grillowana pierś z kurczaka w przyprawach Deser: serek homogenizowany z Lidla + 3 krople słodzika + cynamon Podwieczorek: twaróg ze szczypiorem Kolacja: 3 jaja faszerowane z tuńczykiem (ugotowane jaja przekrajamy na pół, wydrążamy żółtka, mieszamy je z tuńczykiem i 2l. serka homogenizowanego z Lidla, dodajemy szczypior, przyprawiamy i zapychamy dziury po żółtkach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kartofelka Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 FAZA P I Śniadanie placuszki otrębowe z przyprawą korzenną II Śniadanie śledzik w śmietanie (kroję śledzia w paski 1cm, przekładam plastrami cebuli, po kilku godzinach dodaję serek homogenizowany + jogurt nat., przyprawiam) Obiad roladki z piersi kurczaka z ogórkiem korniszonem (po 1/4 ogórka do każdej roladki) Podwieczorek galareta z piersi kurczaka z natką pietruszki (pierś pokrojona w maleńką kosteczkę, pietruszkę dodajemy na końcu gotowania) Kolacja 2 jaja smażone + 2 plastry łososia wędzonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kartofelka Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 FAZA P - dzień leniwca :-( I Śniadanie otrębianka - standardowo II Śniadanie serek wiejski (np. z cynamonem lub ze szczypiorem) Obiad ryba pieczona w folii aluminiowej z ziołami Deser jogurt naturalny (np. z cynamonem lub ze szczypiorem) Podwieczorek makrela wędzona Kolacja omlet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dokup Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Śniadanie Otrębianka Drugie śniadanie Sałatka z tuńczyka ( Tuńczyk w sosie własnym, cebulka drobno posiekana, korniszon drobno pokrojony, serek wiejski i odrobina jogurtu naturalnego, przyprawy wedle uznania) Obiad Pierś z kurczaka, rozbita, obficie popieprzona. Podwieczorek Jajecznica ze szczypiorkiem Kolacja Pulpety drobiowe. Zjadam razem z wodą, w której gotowałam. Wypić przynajmniej 1,5 wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saga Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 FAZA P Śniadanie: placuszki (otręby, serek,jajko z tymiankiem i oregano) Drugie śniadanie: kurczak pieczony (pokrojony w kosteczkę), korniszon, serek ligh wiejski z piątnicy) Obiad:(w pracy jak drugie śniadanie) Podwieczorek: pół makreli wędzonej. Kolacja: jajecznica z 3 jajek do picia woda i 2 kawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winkachce Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Faza P Śniadanie : - serek wiejski ligth z tuńczykiem dwoma jajkami i pól ogórka konserwowego w trakcie pracy : - jogurt z otrębami, słodzikiem i cynamonem - to już nałóg Obiad : Placuszki : drobno pokrojone piersi z kurczaka, otręby, 2 jajka i łyżka jogurtu + przyprawy, jadłam z odrobiną musztardy Koacja serek wiejski ze szczypiorkiem, kilka plastrów łososia wędzonego i dwa plasterki wędliny, wszystko układam obok siebie na talerzu i tak mi smakuje :-( W przypadku napadu na słodkie zajadam mleko w proszku a potem mam wyrzuty sumienia :-D No i duuuuuzo płynów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andzia1 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 FAZA P Śniadanie Herbata,Kawa z mlekiem serek wiejski 3% łosoś wędzony z anasem(znów bez ananska) ale z chrzanem, 3 plasterki szynki z indyka, Obiad: Łosoś gillowany z estragonem i do tego sos z jogurtu i chrzanu Kolacja Placuszki otrębowe (nareszcie) z czosnkiem granulowanym 2 pasterki pieczeni z indyka 1 kg mielonego mięsa z indyka 2 jajka czosnek (może być suszony) majeranek (lub inne zioła jeśli ktoś lubi) odrobina soli, pieprz Mięsko z tymi wszystkimi dodatkami zwyczajnie wyrabiam mikserem. Jest dosyć trudne do uformowania, więc jakoś tam zrobiłam z 1/2 porcji coś w rodzaju walca i wrzuciłam do rękawa foliowego i dopiero do wąskiej foremki. To piekłam ok. 1 godzinę w temp ok. 200 st. Resztę mięsa przeznaczyłam na tzw. kotlety mielone usmażone na grillowej patelni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andzia1 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Faza P Śniadanie Herbata z mlekiem, 2 placuszki otrębowe-czosnkowe kefir chudy 2 jajka na twardo 2 plastry "salcesonu drobiowego" (pokrojona szynka z indyka w galaretce) Obiad: Kotlety mielone z indyka wg. przepisu wyżej. Sos z jogurtu szczypiorku i koperku Kolacja Wędzony karmazyn Duuużo zielonej herbaty i mięty, woda mineralna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maliszka Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Menu B Śniadanie: omlet z szynką drobiową i zieloną pieteuszką, herbata zielona z pigwą Drugie śniadanie: tatar wołowy (Biedronka) z dodatkami wg upodobania, ja lubię z jajami przepiórczymi, korniszonem, sosem sojowym,cebulką i pieczarka z octu, Obiad:pstrąg z folii z estragonem, twarożek z pietruszką i pieprzem cytrynowym Podwieczorek:sernik Jusi i kawka, czasem na sernik kładę pierzynkę z homo waniliowego, jak mam chcicę na mega słodkie, Kolacja: udka z grilla kurzęce, maślanka light Menu B Śniadanie: Kawa z mlekiem, serek homo bez smaku z ziołami, pastrami wołowe Drugie sniadanie: jajka na twardo pod plastrami łososia z pierzynką z jougurtu z zielona pietruszką Obiad: Mielone indycze z blachy, sos chrzanowy z jogurtu, Podwieczorek: dojadamy sernik Jusi : ) albo deser waliniowy a la budyń Kolacja: makrela wędzona, twarożek domowy piątnica Menu B Śniadanie: Owsianka lub jogurt ze spażonymi otrębami, herbata zielona z opuncją Drugie Śniadanie: Pasta jajeczno - serowa z rzeżuchą - warto ją wysiac, bo daje wspaniały smak protalowym daniom Obiad: Watróbka drobiowa z octem malinowym (kupiony w Piotrze i Pawle), Podwieczorek: Śledzie z zalewy octowej z jogurtem, (trochę je płuczę, bo teraz ostre smaki są dla mnie za ostre) Kolacja: Mięso z pałki indyczej gotowanej lub z grilla z sosem musztardowym z jogurtu Menu B Śniadanie: Placuszki otrębowe, Herbata miętowa Drugie Śniadanie: Indyk w galarecie, wiem, że to trochę roboty poprzedniego wieczora, ale warto zjeśc czasem coś innego, jogurt Obiad: Pierś z grilla z sosem myśliwskim jogurtowym, Podwieczorek : Parówki cielęce light, kefir Kolacja: Jajecznica na parze z łososiem wędzonym, ja osobiście wolę go dodac na koniec ze szczypiorkiem, bo gotowany przestaje byc wędzony :-( Szczerze się przyznam, że podwieczorek jem razem z obiadem, bo doba za krótka, a wtedy mam największy apetyt :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andzia1 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Faza P+W Śniadanie: Serek wiejski 3% z pomidorem, papryką i cebulą. Placki otrębowe Kawa/hebata z mlekiem Obiad Zupa na udku obdartym ze skóry z warzywami (marchew, pietruszka, seler, por, piczrki, kalafior) Pyyyyyyycha! do tego to udko. Kolacja Tatar (z Biedronki) z dodatkiem żółtka, korniszona, cebulki i marynowanych grzybów. Cały czas woda, herbaty ziołowe, zielona itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andzia1 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Faza P+W Śniadanie Kabanosy drobiowy na gorąco, pomidor, ogórek, serek wiejski. "Pieczywo chrupkie" z otrębów (bo takie wyszło: zmielone otręby i troche całych, woda, drożdże - próbowałam upiec chlebek heheheh, ale na prawdę nie złe to wyszło, będę ulepszać jeszcze) Obiad Pierś kurczaka grillowana Sałatka z lodowej, pomidora, ogórka, czewonej cebuli + sos do sałatek Knorr na samej wodzie. Kolacja Zupa jarzynowa na udku (jw.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andzia1 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Faza P Śniadanie Kawa/herbata z mlekiem Serek wiejski, kilka plastrów szynki drobiowej chlebek otrębowy Obiad Placki z piersi (pierś drobniutko pokrojona, do tego jajko, odrobina mąki kukurydzianej, majereanek, czosnek, soł, pieprz, usmażone na teflonie) z sosem pomidorowym (na kostce warzywnej, zmiksowane pomidory z puszki z ziołami i łyżeczka serka chudego.) Kolacja jajecznica na szynce drobiowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andzia1 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Faza P Śniadanie Herbata, jogurt 1% KANAPKI!!!!! z polędwicą z indyka Kanapki z Chleba otrębowego: paczka otrębów owsianych (chyba 15 dag) do tego 3 łyżki pszennych, do tego 5 dag drożdży rozbełtane w ciepłej wodzie z mlekiem (1 szkl płynu) - wymieszać, przykryć, odstawić na jakieś 30 min w ciepłe miejsce. Piekłam w dwóch malutkich foremkach aluminiowych (takich jednorazówkach) 45 minut w 170 st. To jest porcja dla 2 osób na jakieś 3 dni wg. zalecanego spożycia otrębów. Obiad Udziec indyka gotowany, sos pmidorowy Kolacja Serek wiejski 3% z glukozą i cynamonem Woda, herbaty różne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.