Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Hej w tym roku Wigilia wypada u mnie :)

Przyleci do nas mama na Swieta w zasadzie to na dluzej ;p Bo bedzie czekala na wnuka ;p Przylatuje 4 dni przed Swietami i tez nie chciala bym jej glowy mocno zawracac i przygotowac w kuchni kilka potraw samej na swój sposób. Ogolnie Wigilia bedzie na 7 osób w tym 3 mez :) Chyba, ze mój synek wyjdzie szybciej na swiat :)

Chciala bym was spytac czy z potraw które zaplanowalam na te Swieta

1. Barszczyk z uszkami

2. Pierogi gotowane

3. Pierogi smazone

4. Ryba po grecku

5. Ryba w smietanie

6. kapusta z grzybami

7. Kapusta z grochem

8. Lazanki

9. Kompot z suszu

10. Fasolka

11. Kluski z makiem

12. Salatka tradycyjna.

13. Salatka z krabów i makaronem ryzowym

14. Krokiety

Mogla bym zrobic cos szybciej i nie wiem zamrozic lub zawekowac?Mam jeszcze troche czasu, ale pomalutku, pomalutku ...

Pozniej dojda mi jeszcze ciasta, no i pewnie jakies dania miesne na reszte Swiat

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sylwuśka, na pewno możesz zamrozić pierogi gotowane i kapustę z grzybami. Nie wiem jak robisz pierogi smażone. Ja gotuję i gdy ostygną smażę je na oleju na rumiano. Pierogi po ugotowaniu rozkładam pojedynczo na talerzach, jak wierzch jest suchy (ale nie obeschnięty) przekładam je na drugą stronę. Kiedy wyschną kładę je w woreczki i do zamrażalnika. Mrożę również krokiety, które robię z naleśników i farszu. Życzę powodzenia w przygotowaniach.Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sluchajcie a co mozecie powiedziec mi o Kapuscie np: na lazanki lub kapuste z grzybami czy tam z grochem. Gdy zrobila bym ja wczesniej to lepiej zamrozic czy zawekowac?? Ktora bedzie miala lepszy smak ? Czy to nie ma róznicy ? Dzieki z góry za pomoc pozdrawiam :*

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ja myślę że najlepszy sposób to mrożenie , zresztą sama wszystko mrożę bo to najszybciej i najprościej , ważne by produkty były dobrze zapakowane ,by nie zapożyczały zapachów od innych produktów.pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sylwuska z ciast strudel makowy mozesz juz robic i zamrozic, jest tak samo pyszny jak swiezy :) pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.