Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1 kg filetów

ciasto:

20 dag mąki

0,5 szk. wody

1 jajko

zalewa:

1 szk. wody

1/4 szk. oleju

1 1/2 łyżki octu lub sok z 1/2 cytryny

1 koncentrat pomidorowy (najmniejszy, chyba 80g)

2 łyżki keczupu

sól, cukier

warzywa:

2 pokrojone cebule

po 1. słoiku papryki i ogórków konserwowych (pokrojonych w paseczki)

Składniki na ciasto dokładnie wymieszać. Filety (posolone) zanurzyć w cieście. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Komponenty zalewy zagotować. Rybę i warzywa układać warstwami w salaterce, zalać gorącą zalewą i zostawić do schłodzenia (najlepiej na całą noc).

Gotowe danie podawać ze świeżym pieczywem.

SMACZNEGO!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Witam, a ja w ten sposób przyrządzam kotlety sojowe zamiast filetow rybnych, kotlety wczesniej gotuje we wodzie z kostka rosolowa,obtaczam w ciescie nalesnikowym i smażę,potem kroję ja w paski załączam zdjecie,pozdrawiam

post-18906-1267791373_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.