Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Gość douweegberts

Budyń Mocca Douwe Egberts

Rekomendowane odpowiedzi

Gość douweegberts

Budyń Mocca

Składniki: 4 porcje

1 opakowanie budyniu

śmietankowego lub

waniliowego

4 dag cukru

300 ml mleka

2 łyżki kawy rozpuszczalnej Douwe Egberts

30 30%30 ml śmietany (30%)

2 puszki mandarynek / 4 małe mandarynki

kupione w sezonie

ziarenka kawy do ozdoby

Proszek budyniowy należy rozetrzeć z 6 łyżkami mleka, cukrem i kawą.. Pozostałą część mleka zagotować z 20 ml śmietany. Do zagotowanego mleka wlać przegotowany budyń i wszystko razem gotować ciągle mieszając, aż do zgęstnienia budyniu. Gotowy budyń przelać do opłukanych zimną wodą pucharów. Mandarynki obrać i podzielić na części. Przygotowane owoce ułożyć na budyniu. Dekorujemy śmietaną i ziarnami kawy.

post-17819-1261487781_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.