Bahus Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2005 Tagliatelle z sosem mascarpone 40 dag makaronu tagliatelle, 25 dag sera mascarpone, 3 łyżki śmietany, 25 dag krewetek (mogą być mrożone), ! łyżeczka soku z cytryny, 1 żółtko, 4 łyżeczki kulek różowego pieprzy, sól i pieprz. Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. W rondlu wymieszać mascarpone ze śmietaną, na gładką masę. Zagotować. Doprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny. Dodać krewetki i chwilę podgotować. Rondel zdjąć z ognia, sos zaciągnąć żółtkiem. Polać nim makaron. Przed podaniem każdą porcję posypać różowym pieprzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.