Bahus Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2005 Udka z kurczaka po węgiersku 1 kg udek z kurczaka 2 średnie cebule 2,5 łyżki masła 2 łyżki koncentratu pomidorowego (30%) 200 ml kwaśnej śmietany(18%) 1 łyżka mąki 1/2 łyżeczki słodkiej sproszkowanej papryki (najlepiej oryginalnej węgierskiej) sól i pieprz do smaku Udka umyć, osuszyć, posolić i popieprzyć. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, dodać przecier i sproszkowaną paprykę. Dodac udka odrobinę wody i dusić pod przykryciem ok 1 godz. Dodać śmietanę w której uprzednio wymieszano mąkę. Zagotować. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlCIA111 Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 Bardzo dobre. Ja najpierw udka obsmażyłam. Może przez to czas duszenia był krótszy niż 1 godzina. Pycha. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahus Opublikowano 27 Lipca 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Oczywiście że można obsmażać, ale Węgrzy tego w tym wypadku nie czynią Bahus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.