Skocz do zawartości

Kurczak Faszerowany


zdybka82

Rekomendowane odpowiedzi

KURCZAK FASZEROWANY SKLADNIKI; 1,2kg.kurczaka 0,kg.mielonego(karkówka,łopatka) pieczarki 300g cebula przyprawy;sol,pieprz,czosnek granul.przyprawa do kurczaka olej woda jajko WYKONANIE; -KURCZAKA MYJEMY I WYCINAMY DLUGIM NOZEM KOSCI(UWAGA BY NIE USZKODZIC SKORY) -POZOSTAWIAMY TYLKO KOSCI W SKRZYDELKACH -NACIERAMY GO PRZYPRAWAMI WEWNATRZ -ROBIMY FARSZ Z MIESA MIELONEGO PRZYPRAWIAMY ,DODAJEMY JAJKO,MAJERANEK,USMAZONE ZIMNE PIECZARKI ORAZ CEBULKE -FARSZUJEMY KURCZAKA I WSZEDZIE ZSZYWAMY -NA KONCU SMARUJEMY GO DELIKATNIE OLEJEM I DOPIERO PRZYPRAWIAMY -PRZYGOTOWANEGO KURCZAKA WKLADAMY DO NACZYNIA ZAROODPORNEGO I SZCZELNIE GO ZAMYKAMY PIECZEMY OK.1,5GODZ. -W POLOWIE PIECZENIA ZAGLADAMY I MOZEMY PODLAC ODROBINA WODY(LECZ NIE KONIECZNIE) SMACZNEGO

post-16645-1262628917_thumb.jpg

post-16645-1262628946_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

fajny przepis, ale kto mi wyluzuje kurczaka hmmm marzy mi sie taki wlasnie kurczak na tegorocznej komunii mojej corki eh

Jest bardzo proste, ale nie ukrywam jak się zobaczy jak to się robi > ja też myślałam że to niewykonalne dopiero jak koleżanka kazała mi kupić kurczaka i przynieść do pracy i w ciągu 10 minut małym ostrym nożykiem wybebeszyła kurczaka na lewą stronę i kości zostały na boku, a do zapięcia wykałaczkami zostały tylko dziury po szyi, nogach, skrzydełkach i dziura przy kuprze :mrgreen:

Dawno już nie gościł u mnie na stole > chyba czas przypomnieć domownikom :grin:

Polecam nawet jeśli nie podołasz to można zrobić nacięcie na grzbiecie, a później dobrze połączyć :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja też robię takiego kurczaka ale usunięcie kości zajmuje mi o wiele więcej niż 10 min.Robiłam już kilka razy i zawsze jednakowo niezdarnie ale efekt końcowy jest ok.Jeżeli uda się już usunąć kości to można też zrobić fajną roladę, wtedy oczywiście rozcina się kurczaka tak aby powstał jeden płat, przyprawić potem ułożyć farsz (mogą być tylko plastry szynki i podsmażone pieczarki), zwinąć roladę, obwiązać, obsypać najlepiej przyprawą Złocistą do kurczaka KAMIS i do piekarnika. Smaczne i efektowne. Polecam na gorąco do ziemniaków i surówki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.