Gość monikcza Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Czy mógłby ktoś przetłumaczyć tan przepis na j.angielski? Jest to bardzo pilne. 6 żółtek 6 łyżek cukru szczypta soli 500g serka mascarpone około 40 podłużnych biszkoptów 1 i 1/2 szklanki mocnego naparu kawy 4 łyżki likieru amaretto 2 łyżki kakao lub sypkiej czekolady 1.Żółtka ubijać z cukrem i solą na gęsty,jasny krem(ręcznie lub za pomocą miksera) 2.Serek mascarpone rozetrzeć na puch.Mieszając dodawać po łyżce masy jajecznej. 3.Biszkopty namoczyć w kawie wymieszanej z likierem.Połowę ułożyć na dnie naczynia. 4.Biszkopty przykryć polową kremu,ułożyć drugą warstwę biszkoptów i nałożyć resztę kremu. 5.Wierzch deseru posypać kakao. Naczynie przykryć folią.Wstawić do lodówki na kilka godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.