Skocz do zawartości

Przepis


Gość monikcza

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mógłby ktoś przetłumaczyć tan przepis na j.angielski? Jest to bardzo pilne. 6 żółtek 6 łyżek cukru szczypta soli 500g serka mascarpone około 40 podłużnych biszkoptów 1 i 1/2 szklanki mocnego naparu kawy 4 łyżki likieru amaretto 2 łyżki kakao lub sypkiej czekolady 1.Żółtka ubijać z cukrem i solą na gęsty,jasny krem(ręcznie lub za pomocą miksera) 2.Serek mascarpone rozetrzeć na puch.Mieszając dodawać po łyżce masy jajecznej. 3.Biszkopty namoczyć w kawie wymieszanej z likierem.Połowę ułożyć na dnie naczynia. 4.Biszkopty przykryć polową kremu,ułożyć drugą warstwę biszkoptów i nałożyć resztę kremu. 5.Wierzch deseru posypać kakao. Naczynie przykryć folią.Wstawić do lodówki na kilka godzin.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.