ManiekStryj Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Przepis #1Witajcie Chciałem podzielić się moim wymysłem kulinarnym Kręciłem motałem szukałem sprawdzałem aż doszedłem jak zrobić dobrą domową cebulkę prażoną do Hod-Doga A więc do dzieła :mrgreen:Potrzebujemy: 2-3 Cebule 2 łyżki mąki tortowej sól pieprz Oregano Sól czosnkowa Curry Olej *Trochę czasu i chęciEtapy działania: 1.Kroimy Cebule na drobne Kawałki 2.Wsypujemy do miski 2 łyżki mąki tortowej 3.Pokrojoną Cebulkę wsypujemy do miski z mąką tortową 4.Następnie dodajemy przyprawy.(Oregano, sól czosnkowa, Curry, sól, pieprz)(według swojego uznania) 5.Mieszamy całość aby była dobrze zmieszana po czym odstawiamy na 5-10 min 6.Po odczekaniu wykładamy Cebulkę wymieszaną na rozgrzany olej 7.Złota Zasada: -Bardzo Niski płomień(jest podstawą inaczej Cebulka wam się spali na czarno) -Mieszamy co 30 s Chcę również poinformować iż Cebulkę możemy nawet do 30 min smażyć ale zapewniam efekt będzie wspaniały i za pewne dobry zależy kto lubi takei specyfiki Podaję wam również Link na mój osobiście nagrany Filmik z tym udziałem krok po kroku Ale ostrzegam Filmik nagrywany był gdy byłem początkujący i dopiero wchodziłem w te progi Kuchni więc nie zwracajcie uwagi np: że mieszam nożem po prostu było mi wygodniej ale jak to mówią nie ważne czym i jak ważne jak smakuje Chciałbym również powiedzieć że był to początek i moje pierwsze dziełko które powtarzałem 6 razy bo mi nie wychodziło aż w końcu doszedłem do SukcesuLink do Filmiku: http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic...lke-do-hot-doga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyszka Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Ile ja razy próbowałam uzyskać taką cebulke.Bardzo dziękuje za przepis wypróbuje napewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Muszę wypróbować czy mi się uda ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiekStryj Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Ile ja razy próbowałam uzyskać taką cebulke.Bardzo dziękuje za przepis wypróbuje napewno. Sekretem tego wszystkiego jest robienie tego na małym ogniu ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchewa Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Bardzo fajny pomysł i z tego co widzę cebulka łatwa w zrobieniu :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiekStryj Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Trzeba do tego tylko troche czasu no i cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Ma ktoś fotki jak mu wyszła :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiekStryj Opublikowano 1 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Ma ktoś fotki jak mu wyszła :mrgreen: Podadne w przepisie jest Link do spryciarze i tam jest jaki kolor i wg krok po kroku jak ja zrobic http://www.spryciarz...lke-do-hot-doga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Dzięki :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zos Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Ja zawsze dodaje pieprz, sól i gałkę muszkatołową, ale wypróbuję Twój przepis. Dziękuję za zainspirowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.