Skocz do zawartości

Śledź W Pierzynce


Gość carooo1

Rekomendowane odpowiedzi

SKLADNIKI: -sloiczek filetow ze sledzi w occie(najlepiej zakupic takie platy w occie na wage ale jak na ta salatke dajemy od 4 do pieciu) -cztery duze ziemniaki -4 marchewki -szczypior -majonez -5 jajek ugotowanych na twardo PRZYGOTOWANIE: -kroimy sledzia w kostke i wrzucamy do glebokiej miski(wyrownujemy powierzchnie) -gotujemy ziemniaki w mundurkach tak jak i marchewke -po ostygnieciu obieramy warzywa -i teraz tak bierzemy tarke i tarkujemy ugotowane ziemniaki na grubym oczku na sledzie(czyli nakladamy nastepna warstwe) - wyrownujemy troszeczke solimy i kroimy na to szczypiorek -na szczypiorek marchewke tarkujemy tez na grubym oczku - na to nakladamy gruba warstwe majonezu i tarkujemy ugotowane jajka na najcienszym oczku -dodajemy troche pieprzu i soli do smaku (-:smacznego:-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
Gość andrukasia

Uwielbiam takie śledzie przepis znam ale jako "Szuba". Szczypiorek można zastąpić cebulką pokrojoną w kostkę, a zamiast jednej grubej warstwy majonezu daję cieniutką między każdą warstwą. Polecam wykonać w szklanym naczyniu wtedy ładnie się prezentuje :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.