Bahus Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2005 Makaron po węgiersku 40 dag drobnego makaronu (np. gwiazdki), 50 dag ziemniaków, 1 średnia cebula, 10 dag smalcu (można zastąpić oliwą lub masłem), 1 łyżka mielonej słodkiej papryki (najlepiej węgierskiej), sól do smaku. Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Zalać osolonym wrzątkiem i gotować ok. 5 min. (Ziemniaki muszą być półtwarde). Odcedzić. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Zrumienić na nim obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać makaron, ziemniaki i sproszkowaną paprykę. Dporawić solą. Ciągle mieszając smażyć na małym ogniu ok. 15 min. Podawać bardzo gorące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.