Skocz do zawartości

Makaron po węgiersku


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Makaron po węgiersku

40 dag drobnego makaronu (np. gwiazdki),

50 dag ziemniaków,

1 średnia cebula,

10 dag smalcu (można zastąpić oliwą lub masłem),

1 łyżka mielonej słodkiej papryki (najlepiej węgierskiej),

sól do smaku.

Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Zalać osolonym wrzątkiem i gotować ok. 5 min. (Ziemniaki muszą być półtwarde). Odcedzić. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Zrumienić na nim obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać makaron, ziemniaki i sproszkowaną paprykę. Dporawić solą. Ciągle mieszając smażyć na małym ogniu ok. 15 min. Podawać bardzo gorące.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.