Skocz do zawartości

Roladowiec


figiel

Rekomendowane odpowiedzi

Upiec biszkopt na roladę - w przepisie jest 2 rolady na dużą tortownicę , moja miała średnicę 26cm.i wystarczyła jedna. SKŁADNIKI na roladę : 4 jajka 3/4 szkl. mąki +1 płaska łyżeczka proszku 1/2 szkl cukru MASA : 2 śnieżki na wodę + 1 galaretka rozpuszczona w 1 szkl. wody + dodatkowo galaretka pokrojona w kostkę . WYK. Białka ubić z odrobiną soli ,dodać cukier -ubić na sztywno. Dodać zółtka ,mąkę z proszkiem -delikatnie wymieszać i na blachę wyłożona papierem do pieczenia /używam blach z piekarnika/. Zawiniętą i ostudzoną roladę przełożyć masą z śnieżki. Schłodzoną pokroic w plastry ,ale nie ukośnie .Wyłożyć nimi spód i boki tortownicy .Do środka ułożyć owoce i zalać galaretką . Przepis z "Przy rodzinnym stole" . W oryginale do wypełnienia środka jest krem z masła i jaj , jak dla mnie za ciężki, dałam galaretkę i owoce .

post-6888-1265704469_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.