Skocz do zawartości

Chrusty Drożdżowe


apsik

Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI 1 kg mąki 1/2 margaryny-rozpuścić i ostudzić 3 jaja 3 łyżki cukru cukier waniliowy 12 dag drożdży 1/2 szkl mleka 3 łyżki alkoholu Do przesianej mąki dodać jaja,cukier i tłuszcz oraz drożdże rozpuszczone w mleku zimnym.Na koniec dać wódkę i zagnieść ciasto.Dobrze je wyrobić i przechować w lodówce około 2 godzin. Potem wyrobić jeszcze raz i rozwałkować dużo grubiej niż zwykłe faworki-wtedy są najlepsze. Formować chrusty i smażyć na oleju,popudrować. Znalazłam tu jeden przepis na chrusty na drożdżach ,ale mój jest inny i naprawdę bardzo smaczny....polecam i smacznego pączka oraz chruścika.

post-3528-1265898247_thumb.jpg

post-3528-1265898468_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.