Skocz do zawartości

Ciasto Z Budyniem Marchewkowym


EWA1992

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto zrobiłam z programu "Ewa Gotuje". Biszkopt: 3 jajka, 1/2 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka oliwy ( ja dałam olej). Białka ubić na pianę. Dodać cukier,żółtka. Wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz oliwę. Delikatnie wymieszać. Przelać do tortownicy o średnicy 24-26 cm i piec w temp:180C przez ok:20-25 min. Masa budyniowa: 700 ml soku marchewkowego, 2 budynie śmietankowe z cukrem, 1/2 kostki masła. Ugotować jak budyń,na końcu dodać masło i starannie wymieszać. Masa śmietankowa: 400 ml kremówki 36%, 2 łyżki cukru-pudru ( jak dla mnie za mało słodkie ), 1 łyżeczka żelatyny, 1 łyżka mleka w proszku ( ja nie miałam więc nie dałam ale powinnam była dać więcej żelatyny). Żelatynę rozpuszczamy w łyżce wody i dodajemy do ubitej śmietany. Biszkopt + masa budyniowa + masa śmietankowa. Udekorować według własnego pomysłu. Smacznego.

post-4828-1269696660_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.