dorot-k Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1\2 łyżeczki przyprawy do piernika 1 szklanka pokrojonych orzechów włoskich 5 jabłek krojonych w kostkę 1 paczka rodzynek Wszystko dokładnie wymieszać łyżką,nie mikserem! Piec 50minut w temp.180*.SMACZNEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yola79 Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 ciasto bardziej piernikowe czy szarlotkowe? szkoda ze zdjęcia nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorot-k Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Witam,ciasto jest podobne tylko smakiem do piernika,dzięk jabłkom jest wilgotne,a orzechy dodają inności.Ani to szrlotaka ani piernik taki misz-masz.Bardzo go lubią dzieci.Polecam :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.