mart Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Szukalam na forum ale nie znalazlam takiego, jesli juz jest to prosze o usuniecie.Przepis mam od mamy i nawet nie wiem jak sie to ciasto nazywa ale jest pyszne i dosc latwe do zrobienia. Biszkopt: 4jajka ubic z 3/4 szklanki cukru.Dodac 3/4 szklanki maki,lyzeczke proszku do pieczenia, lyzke octu i lyzke oleju, delikatnie wymieszac drewniana lyzka. Upiec w duzej blaszce, okolo 30min. Masa: Ugotowac budyn smietankowy na 3/4 litra mleka wg.przepisu.Wystudzic i utrzec z kostka margaryny. Rozpuscic 2 jednakowe galaretki w 3 szklankach wody. 1.Biszkopt nasaczyc. 2.Wylozyc polowe masy budyniowej. 3.Ulozyc herbatniki. 4.Wylozyc tezejaca galaretke. 5.Druga warstwa herbatnikow. 6.Reszta masy budyniowej. Ciasto polac polewa czekoladowa (ja rozpuszczam poprostu czekolade) i posypac zmielonymi orzechami (niekoniecznie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Mart.. przepis interesujący, ciasto bardzo ładnie się prezentuje. Myślę, że w najbliższym czasie wypróbuję ;) Pozdrawiam ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 ciesze sie ze Ci spodobalo, polecam bo jest pyszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Mart - przepis godny wypróbowania a tym bardziej,że nie ma jabłek. Mój syn nie cierpi jabłuszek w cieście a ja przepadam znowu. Zapewne w któryś weekend zrobię i dam znać jak smakowało. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Ciesze sie ze Ci sie podoba, z czerwona galaretka wyglada najlepiej, czekam na efekty ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.