Skocz do zawartości

Panierki


Kasia M.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostatnio przeglądałam "stare" gazety kulinarne i chciałabym się podzielić nową (dla mnie) panierką do piersi z kurczaka.

Panierka z marchewki:

Ucieramy marchewkę na drobnej tarce (nie na papkę, na takie nitki) i odciskamy ze soku.

Obtaczamy piersi kurczaka w mące pszennej wymieszanej pół na pół z kukurydzianą,

Moczymy w jajku z solą (jak zwykłe kotlety), ja tu dodaję trochę suszonych ziół,

Obklejamy marchewką i smażymy na mozno rozgrzanym tłuszczu aż się delikatnie przyrumienią.

Bardzo polecam i zapraszam do podsuwania kolejnych pomysłów na panierki do mięs.

Pozdrawiam ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 9 miesięcy temu...

O marchewce to nie słyszałam, spodobał mi się ten pomysł, muszę tak kiedyś zrobić - dziękuję :) Ja słyszałam o panierce z chipsów, trzeba je tylko wcześniej połamać na mniejsze kawałki i panierować mięso - w mące, w jajku i w chipsach - podobno pycha :razz: A same przyprawy to dodaje się na różne sposoby, tzn. albo obsypuje się samo mięso przyprawami albo dodaje się je do jajka albo do suchej panierki. U mnie w domu - babcia, mama, córka - każda robi inaczej i nie wiem dlaczego :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Panierka z sezamem

Kotlety zanurzyć w jajku, następnie w bułce tartej wymieszanej z sezamem 1:1.

Panierka z wiórków kokosowych

Kotlety zanurzyć w jajku, następnie w wiórkach kokosowych.

Polecam obydwie. Kokosowa jest najsmaczniejsza z kurczakiem. Smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...

Panierka z parmezanu: Parmezan przetrzeć przez tarkę na drobnych oczkach i wymieszać pół na pół z bułką tartą(można zamiast bułki użyć jakiś sucharów, czy też smakowych krakersów, w tedy będzie smaczniejsze :) ) Kotlety wrzucić w jajko i potem dokładnie obtoczyć w panierce. Jadłem z kurzą piersią, naprawdę dobre :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Ziemniaki pokrojone w plastry lub nitki na mandolinie odsączone w zimnej wodzie zawijamy co chcemy ( krewetki paski kurczaka itp ) smażymy na gorącym oleju - jeśli to konkretny kawał mięcha lub ryby - najpierw smażymy potem do piekarnika żeby doszło w środku.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.