MuffinkaPaulina Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Hej witam wszystkich po raz pierwszy:) mam taki problem ponieważ lubię muffiny dziś zrobiłam je z dodatkiem brzoskwini i wiśni drylowanych (odsączyłam)no i gdy już odczekałam po upieczeniu 15 min (w chłodniejszym pomieszczeniu) moje muffinki w foremkach były ok ale gdy odwinąłam papierek to ciasto się przyklejało do dołu że prawie spodu nie miały a nadzienie opada na dno mimo że dałam ciasto na dół.hmm zastanawia mnie to może wina tego że robię w samych foremkach bez formy??????Mam wrażenie że powinny być bardziej puszyste.proszę o podpowiedź o to z którego przepisu robiłam -2szkl mąki pełnoziarnistej pszennej -pół szkl mleka -pół szkl maślanki -łyżeczka proszku do pieczenia -łyżeczka sody oczyszczonej -jedna czwarta szkl oleju -3/4szkl cukru białego -łyżka cukru waniliowego -2jajka -dodatek w tym wypadku wiśnie i brzoskwinie, kilka z powidłami przepraszam w zlym miejscu dodalam temat:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia M. Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Hmmm, mój przepis jest troszkę inny ( ) ale wydaje mi się że tak, powinnaś mieć też formę bo same papierki się rozejdą a owoce nie powinny być tylko odsączone, kiedyś też tak zrobiłam i nie było ciekawie. Powinno się je przygotować dzień wcześniej żeby się trochę przesuszyły bo i tak sok puszczą do ciasta. Mam nadzieję że pomogłam chociaż trochę. Trzymaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.