Skocz do zawartości

Pavlowa


Jolanta

Rekomendowane odpowiedzi

Skladniki:

5 bialek

1 szkl cukru

1lyzka octu winnego

1 lyzka maki ziemniaczanej

Bialka ubic na sztywna piane,dodawac powoli cukier i dobrze ubic.Nastepnie nie uzywac miksera! dodac ocet winny delikatnie wymieszac drewniana lyzka,a nastepnie dodac make ziemniaczana i takze delikatnie wymieszac.

Na duzej blaszce wylozonej pergaminem narysowac okrag,na ktory wylozyc ubita piane z bialek.Piekarnik nastawic na 180 stopni i wlzyc ciasto i piec przez jakies 10min.Nastepnie zmniejszyc temperature na 150 stopni i piec przez 1,5 godz.

Ja ma piekarnik elektryczny i pieklam ta beze na gornej i dolniej grzalce.

Udekorowac bita smietana i owocami,mozna posypac starta goszka czekolada lub polac sosem czekoladowym.

Bita smietana:

2 smietnki slodkie po 200ml

cukier waniliowy

2 lyzki cukru pudru

Wszystko ubijam mikserem.

Zdjecia dodam pozniejDołączona grafika

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Masz racje Mart,ze ta pavlowa jest super.Ja wlasnie wczoraj ja robilam na swoje imieniny,a szczegolnie ta pianka co jest w srodku jejuDołączona grafika niebo w gebie!!! Ta jak obiecalam,dodam zdjecia tylko najpierw musze je wkopiowac z aparatu. A bym zapomniala oczywiscie bialka mialm wczesniej zamrozone i je odmrozilam i pieknie wyrosla i nic nie opadlaDołączona grafika .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.