Stokrotka Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 250g margaryny 1 szkl cukru 1,5 szkl mleka w proszku 4 łyżki kakao 8 łyżek wody 250g herbatników pettit buerre 100g rodzynek Herbatniki do wyłożenia formy Formę - keksówkę (lub cokolwiek innego) wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć na dnie i bokach formy herbatniki. Cukier, mleko w proszku i kakao dokładnie wymieszać. W rondelku lekko stopić margarynę, dodać wodę oraz wymieszane produkty sypkie. Wszystkie składniki intensywnie mieszać aż do zagotowania. Do gorącej masy wsypać rodzynki oraz pokruszone herbatniki. Jeśli ktoś lubi może też dodać posiekane orzechy. Masę dobrze wymieszać i przełożyć do przygotowanej formy. Dokładnie ugnieść i przykryć herbatnikami. Herbatniki do wyłożenia formy można zastąpić waflami. Ja dodaję mniej cukru (około 1/2 szkl). Polecam i życzę smacznego :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 tu jest niemal identyczny przepis i tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stokrotka Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Te przepisy są zupełnie inne. Spróbuj a się przekonasz :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 sklad jest taki sam,wiem jak smakuje blok, nie musze go robic :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.