Skocz do zawartości

Pieczone Gołąbki Z Kapusty Włoskiej


Xetnom

Rekomendowane odpowiedzi

Pieczone gołąbki z kapusty włoskiej z dodatkiem kaszy gryczanej, pieczarek i kiełbaski.

Składniki:

1 duża główka kapusty włoskiej

50 dag kiełbasy

2 torebki ryżu

1 torebka kaszy gryczanej

30 dag pieczarek

1 duża cebula

1 średni koncentrat pomidorowy

sól, pieprz, sos sojowo-grzybowy (ostatnio dodaję go do wszystkiego w czym może dobrze smakować)

Sposób przygotowania:

Ryż i kaszę gryczana gotujemy na sypko w osobnych garnkach.

Liście kapusty sparzamy gorącą wodą i odstawiamy do ostygnięcia.

Podsmażamy osobno kiełbasę wraz z cebulą oraz skrojone w kostkę pieczarki.

Łączymy wszystkie składniki

Doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowo-grzybowym

Przygotowujemy naczynie w którym będziemy zapiekać gołąbki. Wykładam je folią aluminiową i liśćmi kapusty które nie zostaną użyte do gołąbków

Z każdego liścia odkrawamy zgrubiałą część łodyżki i nakładamy odpowiednią ilość farszu

Zapiekamy w temp.1800stopni 40 min

Po 40 minutach wyciągamy gołąbki, koncentrat rozrabiamy z niepełną szklanką wody i podlewamy gołąbki, wstawiamy do piekarnika na kolejne 15-20 min

Dołączona grafika

Tak wyglądają już gotowe gołąbki :grin:

Dołączona grafika

SMACZNEGO :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.