magdalena7 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Hej, znacie może przepis na masę, którą się daje między biszkopt a galaretkę z truskawkami? Jadłam takie pyszne ciasto, i na pewno jest to masa oparta w dużym stopniu na maśle ale co dalej. Może ktoś robi coś podobnego. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halina mlodzieniak Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Magdaleno! Ja osobiscie do tego rodzaju ciasta daje taka mase 2 szkl mleka 1 bydyn śmietankowy 1 łyzka maki pszennej 6 łyzek cujru Gotujesz jak budyn, Ucieram Kasie i dodaje zimny budyń. Krem jest pyszny. Polecam Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdalena7 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Dziękuję za odpowiedź Na pewno pod koniec tygodnia zrobię ciasto z tym kremem i napiszę jak smakował. Jeszcze raz serdecznie dziękuję Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Magdaleno tu podalam podobne ciasto z tym ze miedzy galaretka i masa sa jeszcze herbatniki,mozna je pominac,krem podobny do tego podanego przez haline Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdalena7 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Witam ponownie, zrobiłam masę z połączenia waszych przepisów, wyszła cudnie. Niestety większość galaretki z wierzchu przesiąkneła mi na spód do biszkopta, ale i tak było przepyszne ciasto. W tygodniu chyba zrobie ponownie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 magdaleno bo trzeba dac tężejąca galaretke, musisz jej pilnowac, ja wkladam ostudzona do zamrazalki lub lodowki i co chwile sprawdzam, powinna byc taka zebys ja mogla kłasc lyzka ale tez zeby nie zastygla calkiem, jak dasz lekko stezala to wlasnie wsiaknie w biszkopt, zobacz na zdjeciu w linku ktory podalam, kladlam ją lyzka a pozniej ona i tak sie ladnie wyrowna, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdalena7 Opublikowano 9 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Witam Zrobiłam ponownie to ciast. Tym razem posłuchałam porady Mart i wyszło super. Dziękuję za radę:) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.