katna Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2005 spodziewam sie gosci z francji i podejrzewam ,ze beda do nas wpadac raczej na kolacje. prosze pomozcie mi z przepisami na kolacje na cieplo ! 8) zaznaczam, ze nie dawno przeprowadzilismy sie z mezem i mamy tylko kuchenke bez piekarnika, tak ze wszystkie potrawy pieczone odpadaja. aha, goscie przyjezdzaja na poczatku lipca. pliiiiiiiiiiiis :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uretan Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Dla Francuzów na pewno atrakcją będą: pierogi (wszelkie typy), polski żytni chleb na zakwasie (biały), ogórki małosolne (z kiszonymi bym nie ryzykował), wszelkie kluski ziemniaczane (kopytka, pyzy, przecieraki). Oczywiście różne sałatki i surówki, najlepiej z sosem vinegrette. Z mięs wołowina duszona z suszonymi grzybami, sznycle wiedeńskie (panierowane z cielęciny). Zup raczej nie jadają (na pierwsze danie sałatka). Aha, jeszcze polskie kiełbasy - te zwykłe , cienkie, mają zupełnie inny smak niż francuskie i oni je lubią. Z ciast - sernik bez pieczenia (z galaretką i owocami). Pamiętaj, że we Francji obiad jada się w porze naszej kolacji. Więc muszą być dania obiadowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katna Opublikowano 22 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 dzieki za pomysly. sernik na zimno na pewno zrobie a i kielbaski nasze zakupie, bo wiem ze lubia. moze te sznycle sprobuje zrobic- najpierw musze znalez przepis. dzieki. 8) p.s. jakby ktos jeszcze mial pare pomyslow , to czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.