teresap Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Nie wiem na jakiej stronie znalazłam tę sałatkę bo było to dawno, ale najważniejsze że moją rodzinę i mie zaskoczyła smakiem. Naprawdę polecam !!! Warstwowa sałatka z rzodkiewek Składniki 6-8 jajka ugotowane na twardo 20-25 dag żółty ser szczypiorek - ja dałam gruby 2 pęczki rzodkiewki majonez najlepiej winiary- przy tej sałatce przyprawa do sałatek najlepiej prymat -nie konieczniea ja nie daje sól i pieprz ( ja dałam sól i odrobine wegety) Opis przygotowania 1. Sałatkę najlepiej przygotować w szklanym naczyniu - ładnie się wtedy prezentuje. 2. Pierwsza warstwa to starte , na tarce o dużych oczkach, jajka. Następnie gruba warstwa majonezu, później pokrojony szczypiorek - nie żałować Przyprawić, na to starty (duże oczka) żółty ser Ostatnia warstwa starte rzodkiewki - najlepiej czerwone (ładnie wyglądają) ale może też być biała rzodkiew i szczypta dobra cukru. 3. To wszystko, smacznego Obiecuję że zdjęcie dodam , bo sałatka jest w planach . Obiecane zdjęcie - POLECAM :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.