Gość basia54 Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 witam moja mama robila ciastka z mielonych herbatnikow wymieszanych z roztopionym maslem z tego formowala jeżyki i smarorala calosc masa kakaowa ale nie pamiętam z czego byly zrobione kolce, byly super tylko nie mam tego przepisu a chciala bym zrobic, spotkal sie ktos z takimi ciastkami??? prosze o pomoc!! :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 z ryżu preparowanego :wink: to były własnie kolce... nie wiem czy teraz można dostać w sklepach taki ryż, bo jakos nie zauważyłam, ale ponad 30 lat temu,a nawet wiecej, jak pamiętam, takie jeżyki ozdabiało się własnie takim ryżem, tzn.robiło się właśnie kolce ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Och,ryż jest w kazdym spożywczaku chyba,tam gdzie chrupki czy paluszki. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Znam to ciasto ....kiedyś czesto je robiłam .Krem kakaowy- kawowy + połamane herbatniki .Kolce zawsze robiłam z migdałaowych słupków . Jeżyk najsmaczniejszy jest na drugi -trzeci dzień kiedy herbatniki zmiekna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.