Skocz do zawartości

Rzadki Sos Po Odgrzaniu Na Drugi Dzień


Gość sloniu_21

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwszy raz witam forumowiczów i proszę o pomoc. Robię gulasz, klopsiki w sosie lub sos pomidorowy do gołąbków. Pod koniec gotowania robię zaklepkę z mąki pszennej i zimnej wody, dodaję do gorącego sosu i chwilę gotuję. Sos jest gęsty i aksamitny. Na drugi dzień odgrzewam sos i jest on rzadki jak zupa - obojętnie jak byłby on gęsty bezpośrednio po przygotowaniu. Co się dzieje przez noc z dzień wcześniej dodaną mąką? Dlaczego sos robi się rzadki i jak temu zaradzić?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.