Skocz do zawartości

Kandyzowanie owoców


aska1985

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę: babciny przepis na pracochłonne, ale porządne kandyzowanie 0,5 kg brzoskwiń 0,5 kg cukru pudru Brzoskwinie umyć, usunąć pestki Na garnku z wrzątkiem położyć sitko (durszlak), wsypać owoce, położyć pokrywkę i gotować na parze 6 min. Przełożyć owoce na duży talerz, posypać obficie cukrem przez sitko, obrócić, przesypać z drugiej strony. Poczekać aż brzoskwinie wchłoną cukier. Powtórzyć, postępować identycznie, do zużycia całej ilości cukru. Owoce włożyć do słoja i umieścić w chłodzie. Po tygodniu można jeść. Podobnie przygotowuje się wiśnie, morele, ananasy. Można spróbować z truskawkami (na parze tylko 2 min), ale jeśli są zbyt wodniste, to czasem nie wychodzi, wtedy można przrobić na dżem. Jak by nie było Smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.