Skocz do zawartości

Przepis Na "czeski Przysmak"


kristow

Rekomendowane odpowiedzi

Kostkę sera żółtego o grubości 2,5 cm oraz wymiarach 4X5cm (tak mniej wiecej, nie przejmujcie sie tu za bardzo rozmiarem) panierujemy podwujnie . Panierka musi być mocno zbita aby żaden fragment sera nie wystawał. Najlepiej w tym przypadku uzyć sera gouda, poniewaz bedzie się przylemnie ciagnął po przyżadzaniu. Opanierowany ser smażymy w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu. Pilnujemy aby ser nam przypadkiem nie wypłyną, bo takie sytuacje też sie zdażaja:) Brązowa panierka to znak że danie jest już gotowe. Do "Czeskiego przysmaku" niezbędny jest sos złożony z cebuli i ogórka konserowanego pokrojonego w kostke wymieszanego z majonezem. Polecam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.