Skocz do zawartości

Babka z orzechami i jabłkami


AlCIA111

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis jest na blaszkę wielkości tortownicy. Można również po dodaniu innych bakalii upiec w formie "keksówce". Jest bardzo dobra a co najważniesze zawsze się udaje. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 4 jaja 3/4 szklanki oleju 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 10 dkg orzechów włoskich (drobno posiekanych) 10 dkg rodzynek 4 duże jabłka Wykonanie: Cukier i jajka ubić. Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia, cynamonem, przesiać i dodać do jajek ciągle miksując. Nadal miksują dodać olej. rodzynki i orzechy. Na koniec dodać jabłka pokrojone w kostkę lub plasterki, wymieszać. Piec ok. 40 min w tem 180 Po upieczeniu można polać polewą lub posypać cukrem pudrem

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.