AlCIA111 Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 Przepis jest na blaszkę wielkości tortownicy. Można również po dodaniu innych bakalii upiec w formie "keksówce". Jest bardzo dobra a co najważniesze zawsze się udaje. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 4 jaja 3/4 szklanki oleju 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 10 dkg orzechów włoskich (drobno posiekanych) 10 dkg rodzynek 4 duże jabłka Wykonanie: Cukier i jajka ubić. Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia, cynamonem, przesiać i dodać do jajek ciągle miksując. Nadal miksują dodać olej. rodzynki i orzechy. Na koniec dodać jabłka pokrojone w kostkę lub plasterki, wymieszać. Piec ok. 40 min w tem 180 Po upieczeniu można polać polewą lub posypać cukrem pudrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.