Skocz do zawartości

Raffaello na krakersach


AlCIA111

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis na blaszkę wielkości tortownicy. Składniki: 2 paczki krakersów (okrągłe lub prostokątne) 20 dkg wiórek kokosowych 1 opakowanie cukru wanikiowego 1/2 litra mleka 250 g margaryny 3/4 szklanki cukru 2 żółtka 2 płaskie łyżki mąki pszennej 2 czubate łyżki budyniu kokosowego, waniliowego lub mąki ziemniaczanej Wykonanie: Żółtka otrzeć mikserem z cukrem waniliowym i 1/2 szklanki cukru. Dodać mąkę, budyń i 1/2 szklanki mleka, zmiksować. Resztę mleka zagotować z pozostałym cukrem. Dodać masę jajeczna, gotować aż uzyska się konsystencję budyniu, przestudzić. Zmiksować masło stopniowo dodając wystudzony budyń, dodać 3/4 wiórek kokosowych, wymieszać. Na dnie formy ułożyć krakersy, rozsmarować 1/3 masy, układać na przemian warstwę krakersów i masę. Ostanią warstwą powinna być masa. wierzch posypać wiórkami. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny. SMACZNEGO !!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 lata później...
  • 4 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.