Skocz do zawartości

Polonezy


Elzbieta74

Rekomendowane odpowiedzi

  • 40 dag.schabu lub polędwicy
  • 30 dag.pieczarek
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 3 cebule
  • 1 łyżka musztardy
  • mąka
  • mielona papryka
  • pieprz
  • sól
  • tłuszcz do smażenia
  • Sos pieczeniowy ze śliwką Winiary
Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę,podsmażyć,dodać koncentrat pomidorowy,musztardę,przyprawić solą,pieprzem i papryką.Mięso pokroić na plastry,bardzo cienko rozbić.Na mięsie układać wałeczki z nadzienia.Każdy plaster zwinąć w rulon kształtem przypominający wrzeciono i spiąć wykałaczką.Panierować w mące i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.Sos przyrządzić wg przepisu na opakowaniu.Polonezy podawać z ziemniakami polane sosem i z surówką lub mizerią.

post-23351-078594800 1296816457_thumb.jp

post-23351-041247200 1296816563_thumb.jp

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.