Skocz do zawartości

Maki Sushi


PrzepisyChinskiePL

Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI: 2 szklanki ugotowanego ryżu do sushi Ogórek zielony, obrany i pokrojony w paski Marchew, ugotowana i pokrojona w paski Avocado, obrane i pokrojone w paski Łosoś wędzony, pokrojony w cienkie paski Paluszki krabowe Japoński sos sojowy Imbir marynowany Pasta wasabi 2 arkusze wodorostów yaki nori SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Na macie bambusowej układamy arkusz Yaki Nori, błyszczącą stroną do góry. Równomiernie układamy na nim wcześniej ugotowany ryż, tak aby na końcu po przeciwległej stronie zostały wolne 3 cm. 2. Na tak przygotowane nori z ryżem, układamy paluszki krabowe, awokado, marchewkę, zielonego ogórka oraz wędzonego łososia. 3. Całość zawijamy, po czym ściskamy. Tak przygotowaną roladę, kroimy na połowę, po czym każdą z połówek na trzy krążki. Czynność tą powtarzamy do wyczerpania przygotowanych produktów. 4. Przygotowane sushi podajemy z pastą wasabi, japońskim sosem sojowym oraz marynowanym imbirem. Przepis Ten można również zobaczyć na : http://www.youtube.com/watch?v=-pE1rhSCf2A

post-23039-018487800 1297165728_thumb.jp

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.