Dorunia Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Robię różne kombinacje tego dania,ale nam smakuje najbardziej taka wersja jaką Wam podam:) 1 puszka bobu 1 puszka soi 2-3 pętka kiełbasy czosnkowej 1-2 cebule 4 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki lub koperku sól,pieprz do smaku oliwa do smażenia Kiełbaskę pokroić na plasterki o grubości 1/2 cm i obsmażyć na oliwie,przełożyć do garneczka,cebulę pokroić w półplasterki,usmażyć na brązowo,pod koniec smażenia dorzucić pokrojony w plasterki czosnek,dodać do kiełbasy wlać 1/3 szk.wody,doprawić solą i pieprzem,chwilkę poddusić i na koniec wrzucić odcedzony z zalewy bób i soje...chwilkę poddusić,posypać pietruszką i danie jest gotowe do jedzenia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość milam Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Niestety, nie przepadam za bóbem. Wydaje mi się on być gorzki. Ale wypróbuję wój przepis z chęcią. Może się przekonam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Spróbuj i może przekonasz się do tego smaku...chociaż czasami tak jest,że nawet jakby się chciało coś polubić to nie da rady... ja nie mogę się przekonać do oliwek i już chyba tak pozostanie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.