Skocz do zawartości

Odwrócone Maki Sushi


PrzepisyChinskiePL

Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI :

5 łyżek białego sezamu

2 szklanki ugotowanego ryżu do sushi

ogórek zielony, obrany i pokrojony w paski

marchew, ugotowana i pokrojona w paski

avocado, obrane i pokrojone w paski

łosoś wędzony, pokrojony w cienkie paski

paluszki krabowe

japoński sos sojowy

pasta wasabi

2 arkusze nori - wodorosty nori

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1. Na początku na połowę plastra nori, nakładamy wcześniej ugotowany ryż do sushi. Rozmieszczamy go równomiernie i posypujemy białym sezamem.

2. Plaster nori wraz ryżem i sezamem obracamy na drugą stronę. Przez środek smarujemy cienką linię pastą wasabi. Wzdłuż niej wedle uznania, układamy dodatki wymienione w składnikach np: plasterki avocado, paluszki krabowe oraz paski marchewki.

3. Całość zawijamy za pomocą maty bambusowej na dwa razy mocno dociskając, tak aby składniki nie wyleciały z formowanej rolady.

4. Otrzymaną roladę, kroimy na 8 kawałków. Powtarzamy czynność z resztą składników.

Film Instruktażowy jak przygotować tą potrawę znajdziecie równiez na youtube: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=eQLEohUigoU

Pozdrawiam Serdecznie :)

post-23039-008548100 1297950006_thumb.jp

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.