AntoniCzechow Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Witam mam pytanie do szanownychy forumowiczek:) i forumowiczów, kupiłem przed chwilą 4kg mrożonych krewetek koktajlowych - (promocja 9,99 za kg;p) i no własnie jak je przechowywać żeby się nie popsuły 0,5 kg usmaże na kolacje ale reszta.. jak myślicie lepiej je wrzystkie ugotować i wrzucic do lodówki czy zostawić tak jak są zamrożone żeby sie powoli rozmrażały w lodówce nie chce żeby mi się popsuły a nie znam się na "zdrowym i bezpiecznym przechowywaniu jedzenia" Pomocy i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 jeśli są zamrożone to nie wykorzystaną częśc możesz zostawic w zamrażarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwukropek Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Ważne jest, żeby nie zamrażać produktów, które już uległy rozmrożeniu. Jeśli ugotujesz krewetki a później je zamrozisz mogą się porozpadać. A odwodnią się na pewno ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baryg Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Możesz zostawić resztę w zamrażarce, tak będzie najlepiej. Jeśli je rozmrozisz wszystkie to koniecznie musisz je zblanszować (obgotować) i w tej postaci przechowywać w lodówce. Aczkolwiek więcej niż 2, max 3 dni bym nie ryzykował. Krewetek rozmrożone, ale nie obgotowane popsują się szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.