Skocz do zawartości

hamburger


Gość matrosbum

Rekomendowane odpowiedzi

Gość matrosbum

Witam. Jestem tu nowy mam nadzieje że pomożecie mi!8),a więc nigdy sam nie robiłem hamburgera:),i posiadam tylko piekarnik z grilem od góry,czy da się zrobić hamburgera w takim piecku i jak?.Mógłby ktoś napisać mi jak co pokolei się robi,piecze itd.Aha bhamburger obowiązkowo musi mieć ser:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli masz tylko górne ogrzewanie to tak: mieloną wołowinę doprawiasz solą, pieprzem, zgniecionym czosnkiem. Dodajesz kawałek suchej buły namoczonej w mleku i odciśniętej, formujesz cienkie (3 - 4 mm) ale szeroko rozklepane placki i obsmażasz lekko na patelni z obydwu stron (skurczą się i zgrubieją). Nagrzewasz piekarnik, bułę dzielisz na połówki, jedną połówkę leciutko zwilżasz masłem a na drugą kładziesz kotlecik a na niego plaster sera łatwotopliwego (z naszych bardzo dobry jest tylżycki). Obydwie połówki buły układasz pod grzejnikiem i trzymasz do zupełnego stopienia sera. Wyjmujesz, kładziesz na ser dowolną sałatkę, składasz połówki i ... Smacznego. 8)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.