Nowicjusz Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Witam Serdecznie !!!! Od jakiegoś czasu piekę chleb w maszynie . Pierwsze chlebki ze zwykłej mąki wychdziły mi nieźle . Kupiłem mąkę żytnią typ 2000 , mąkę pszenną typ 1850 i zaczęły się kłopoty chleb się zapada i kruszy . Dlaczego ??? Dodam , że piekę z przepisów . POMOCY Marian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Witaj, podobno niektóre przepisy dołączone do maszyny są z błędami niestety :evil: Czytałam gdzieś, że warto dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, wtedy chleb się nie kruszy. Proponuje skorzystać ze sprawdzonego przepisu To jest przepis na chleb razowy. Warto spojrzeć również na poniższe tematy, tam też jest poruszany problem kruszenia się chleba z automatu: :) :sad: :-( Udanego wypieku życzę :grin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowicjusz Opublikowano 19 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Dzięki wielkie za wszystkie rady . Przeczytałem chyba wszystkie posty . Zaraz upiekłem chlebek z Twojego przepisu " nie upadł za bardzo " trochę się jeszcze kruszy , ale coś mu jeszcze brakuje . Pozdrawiam Marian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.