Skocz do zawartości

Smażona Płoć Z Musem Szparagowym


codogara

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do wypróbowania pysznego i prostego dania.

Składniki:

Ryba:

* dwie duże płocie (polecam karmazyny)

* pół szklanki mąki pszennej

* pół szklanki bułki tartej

* sól, pieprz

* olej, masło

Mus szparagowy:

* 5 szparagów

* masło

* gałka muszkatołowa

* śmietana 18% kwaśna

* 2 ząbki czosnku

* sól, pieprz

* szczypiorek

Przygotowanie:

Obraną z łusek rybę solimy i pieprzymy ze wszystkich stron i wewnątrz. Odstawiamy na minimum 30 min. Następnie obtaczamy ją w wymieszanej mące z bułką tartą. Smażymy ok. 10 min na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu: 2 łyżki oleju + 1 łyżka masła. Szparagi obieramy i gotujemy w lekko posolonej i posłodzonej wodzie przez ok. 5 min. Następnie w rondelku na maśle podsmażamy posiekane ząbki czosnku. Na to wędrują szparagi. Wszystko krótko dusimy i doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką. Zdejmujemy z ognia, dorzucamy garść szczypiorku oraz dwie łyżki kwaśnej śmietany, po czym wszystko blendujemy. Mus świetnie komponuje się ze smażoną rybą. Smacznego

Pozdrawiam i zapraszam na mojego bloga http://www.codogara.pl oraz na facebooka: http://www.facebook.com/Codogara

post-25080-055890600 1306325655_thumb.jp

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.