Skocz do zawartości

Ciasto brzoskwiniowe


balbinka

Rekomendowane odpowiedzi

Biszkopt: 4 jaja 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szkl. mąki mięszanej (pszenna,ziemniaczana,krupczatka) 1 szkl. cukru dowolny olejek lub 1 cukier waniljowy łyżka octu Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.Dodawać stopniowo cukier i ubijać aż cukier przestanie być wyczuwalny.4 zółtka posypać proszkiem do pieczenia,polać octem,zamięszać,połączyć z pianą i mąką,wymięszać,wlać do formy.Piec 30-40 minut. Masa brzoskwiniowa: Puszka brzoskwiń 2 budynie jasne Brzoskwinie rozgnieść rękami,odcisnąć sok,ułożyć na upieczonym cieście (niekoniecznie musi być wystygnięte,kładłam też na gorące).Do puszki dodać 3/4 wysokości wody,ugotować na soku budynie,wylać na brzoskwinie. Masa kokosowa: 20 dkg masła 20 dkg wiorek kokosowych 0,5 szkl. cukru pudru 2 całe jajka Przesmarzyć wiórki z masłem i cukrem aż się podrumienią.Poczekać aż przestygną i dodać jajka (jeśli doda się jajka za wcześnie to się zetną). Wymięszać i nałożyć na budyń,zapiec w piekarnikuy 5-10 minut. Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.