Skocz do zawartości

Skubaniec z jabłkami


balbinka

Rekomendowane odpowiedzi

Podkład: 3 szkl. mąki 2 margaryny 5 jajek 3 tyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniljowy Żółtka ze składnikami wymięszać,oddzielić połowę i wstawić do lodówki. Z białek ubić pianę ze szklanką cukru i kisielem.Jabłka ok.1 kg zetrzeć na tartce,odcisnać sok. Dno blachy wykładamy ciastem niezmrożonym,nastepnie na to kładziemy jabłka,piankę,zmrożone ciasto zcieramy na grubej tartce posypujemy nim górę ciasta,Pieczemy okolo 45 minut. Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ajaj! Balbinko, a ile jabłek na tę pyszność? 8), a co do kisielu, to nie rozumiem, suchy, czy przyrządzony? Chyba troszkę się śpieszyłaś z tym przepisem? :D Proponuję, że byś napisała składniki osobno na ciasto i nadzienie (pianka, jabłka) bo troszkę bym się bał zrobić ciekawe ciasto według tak "skrótowego" przepisu. Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jabłuszek około 1 kg,kisiel nie może być przyrządzony bo się białko nie ubije 8). Mają być 2 margaryny,ciasto nie będzie za dobrze się "trzymało ręki",ale takie ma być,część zmrożoną trzymać w lodówce w zamrażalniku ok.1 h. Masą jabłkową są jabłka strate na tartce i odciśnięte,pianka do białka z jajek z podkładu,kisiel,szklanki cukru. Ciasto jest bardzo proste i zawsze się udaje.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.