codogara Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Składniki: 0,5kg arbuza 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny pół kieliszka szampana Przygotowanie: Obranego ze skórki oraz pestek arbuza miksujemy z pozostałymi składnikami. Następnie wkładamy do plastikowego naczynka i mrozimy przez 30 min. Po tym czasie wyciągamy i niszczymy grudki lodu widelcem, następnie wkładamy na 1,5 h. Gdy sorbet się zamrozi wyciągamy go i miksujemy, po czym nakładamy do salaterek. Smacznego Zapraszam na mój blog http://www.codogara.pl oraz http://www.facebook.com/Codogara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość milam Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Arbuzy nadają się świetnie na sorbety, podobnie jak cytryny. Bardzo polecam sorbet cytrynowy, bo odświeża i oczyszcza jamę ustną ze smaków, co pomaga w ocenie różnych dań. :biggrin: :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.