kylo Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 FRYTKI Z POSYPKĄ Frytki na 110% jadł każdy, ale ile z Was jadło frytki z posypką? Osobiście spotkałem się z takim daniem w kliku fast foodowych restauracjach na Podkarpaciu, gdzie mieszkam. Aby przygotować takie szybkie i proste danie potrzeba nam - oczywiście frytki robione własnoręcznie czy kupne. SKŁADNIKI DO POSYPKI: -cała dorodna pierś z kurczaka -olej -przyprawy: przyprawa do gyrosa, papryka ostra i słodka, czosnek granulowany, kucharek. PRZYGOTOWANIE POSYPKI Pierś umyć i pokroić w kostkę, dość drobną, następnie oprószyć przyprawami i włożyć na chwile do lodówki. Na patelni rozgrzać olej i zesmażyć mięso. Jako dodatek do takiego dania oczywiście są mile widziane sosy. Ja preferuje sos czosnkowy z dodatkiem koperku. Podajemy poprostu tak ze na talerz dajemy upieczone frytki i posypujemy posypką mięsną i polewamy sosem. SORY JEŚLI PRZEPIS JEST NIE DOKONCA POPRAWNIE NAPISANY ALE POLONISTĄ NIE JESTEM TYLKO KUCHARZEM:) ALE I TAK ŻYCZĘ SMACZNEGO:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Brzmi bardzo smacznie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emillia Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Jakiś czas temu skorzystałam z Twojego przepisu... Muszę przyznać że mąż zajadał się i wciąż mu mało było :-) Dziękuję za przepis i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emillia Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Chciałam jeszcze dodać że jeszcze lepsze są posypane żółtym serem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koczelada Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 robię czasami podobny obiad, tylko, że nie traktuję tego jako posypki tylko po prostu kurczaka kładę osobno i polewam wszystko sosikiem czosnkowym :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kali_jesc_kali_pic Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Nie sądziłam, że taki przepis znajdę po tematem "frytki z posypką". Podejrzewałam, że będzie tu opis jak zrobić moje ulubione frytki z oregano, bazylią i innymi przeprawami, a tu proszę, taka niespodzianka. Na pewno wypróbuje ten przepis. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uzytkownik10 Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Ja również nie spodziewałam się "takiej" posypki. Bardziej nastawiałam się na jakąś mieszankę ziół. Ale przepis jest bardzo ciekawy. Na pewno wypróbuję go kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zagotowana Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 U mnie posypka to właśnie drobno pokrojony kurczak usmażony w ziołach, a całość posypana startym żółtym serem i polana sosem czosnkowym, ewentualnie ketchupem ;) Czyżby tylko Podkarpacie oferowało frytki z posypką? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UwielbiamJesc Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Na pewno będę próbować ! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuzi Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Ja też wolę z żółtym serem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakija Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 A jakis rodzaj sera preferujecie przy tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UzytkownikWI Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Serek w tych opakowaniach w plasterkach typu Hochland czy jak to się tam pisze. Gdy jego się podtopi to naprawdę jest fantastyczny smak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.