DOMOWE_WYROBY Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 DOMOWE WYROBY nie psują wątroby i przedstawiają placki ziemniaczane dla leniwych: kilka ziemniaków, jajo, trochę bułki tartej, sól i pieprz do smaku, kółko kiełbasy i śmietana 12%. Biorę kilka ziemniaków, na oko (a miało być na placki), jajo i bułkę tartą. Ziemniaki oczywiście umyte i bez skóry trę na dużych(!) okach. Jak nie ja, to ktoś inny, bo ja za tą robotą akurat nie przepadam.Dodaję sól i pieprz, też na oko. Smażę pokrojoną kiełbę. Wielkość - jak kto lubi. Mocno usmażoną (taką ja lubię) dodaję do pozostałych składników. Formuję placki dużą łyżką. Często robię takie na całą patelnię, ale te trudniej przerzucać. Tym razem na zamówienie - małe. Otwieram śmietanę i zwykle podjadam. Rumianego placka zdejmuję z patelni. Na wierzch dodaję śmietanę. Dziękuję za uwagę. To były placki ziemniaczane po mojemu. foto krok po kroku https://www.facebook...176386815756041 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emillia Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Dość ciekawy przepis. Mój mąż placki mógł by jeść dzień i noc, ale takich jeszcze nie robiłam. Jutro spróbuję, może polubi nową wersję :-) Dziękuję za przepis! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DOMOWE_WYROBY Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 I jak smakowały? Też jestem ziemniaczanym łasuchem. To mój ulubiony przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.