Skocz do zawartości

Ostre Ogórki Kiszone Z Chili Oraz Ostrą Papryką!


Emillia

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

* Ogórki

* koper

* pieprz prawdziwy

* korzeń chrzanu

* liść laurowy

* czosnek

* liść wiśni

* papryczka chili zielona

* papryczka chili czerwona

* papryka ostra

Proporcje nie zostały napisane gdyż to zależy od tego ile mamy słoików.

Do tych że słoików wkładamy kilka ziarenek pieprzu prawdziwego, korzeń chrzanu, liść laurowy, liść wiśni, i co ważne sporo kopru oraz czosnku gdyż to właśnie koper i czosnek nadają najlepszego smaku.

Paprykę chili kroimy na dość małe kawałki i dodajemy do słoików (u mnie jednak czerwona papryka chili starczyła na sześć słoików).

W słoiku powinna się znaleźć papryka chili czerwona oraz zielona ( jeśli mamy jeden kolor dodajemy po prostu podwójną proporcję).

Umyte ogórki, całe bądź pokrojone w ćwiartki wkładamy do słoików.

Zasypujemy każdy słoik (litrowy) 1 czubatą łyżką soli oraz jedną łyżką papryki ostrej. ( ja dodałam również niedużą łyżkę pieprzu mielonego)

Zalewamy wszystko gorącą ale nie wrzącą wodą.

Zakręcamy i odstawiamy.

post-25837-0-98541700-1312280274_thumb.j

post-25837-0-86772900-1312280319_thumb.j

post-25837-0-58170000-1312280401_thumb.j

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.